Om meg og hvorfor frønæring

14.01.2024

Velkommen til mitt første innlegg som blogger! 
Når en først kaster seg på nye ting så er det vel greit å bare kjøre på å lage seg sin egen blogg også. Mitt navn er Øyvin Marøy Marøy Eng. Jeg er 39år, gift med min fantastiske kone Marthe og jeg er småbarnspappa for en jente på to og en gutt på fire. Mitt ønske med denne bloggen er å kunne dele mine tanker, erfaringer og nye ting jeg lærer om den spennende verdenen av frønæring. Om du gidder å følge meg å lese det jeg skriver, så del det gjerne eller gi meg en tilbakemelding.

Så hvorfor frønæring? 
Etter mange år med sykdom, manglende overskudd og en kropp i fritt forfall forstod jeg at jeg måtte gjøre noen drastiske grep. Veien tilbake til bedre helse virket lang og innebar mer aktivitet, bedre søvn, et sunnere og mer variert kosthold. Det vanskeligste for meg har alltid vært kostholdet. Da dagene er travle og tiden er knapp var jeg avhengig av å finne mat som er næringsrik, rask og enkel å tilberede. Samtidig måtte det smake noenlunde ok. Det viste seg å være vanskeligere enn jeg hadde trodd å få i meg alle de anbefalte næringsstoffene. Det var da min kone anbefalte meg frønæring, og etter å ha prøvd det ut litt og lest meg litt opp på det ble jeg overbevist. Frø og frøoljer er en naturlig kostkilde som man blant annet finner mye av i middelhavsdietten. De er proppfulle av vitaminer, mineraler, aminosyrer og sunne umettede fettsyrer. Samtidig inneholder de store mengder med antioksidanter som har en rekke helsebringende effekter. Ved å supplere kostholdet mitt med en liten juicepose med frønæring hver dag, er jeg nå sikker på at jeg får i meg alt jeg trenger for at kroppen skal fungere som den skal. I tillegg var den ganske velsmakende! Min erfaring med frønæring etter å ha prøvd det i litt over en måneds tid er at det gir meg mer overskudd og energi til å takle utfordringer i hverdagen, trene mer og sove bedre. 

Følg med videre for å få fortsettelsen på historien og andre innlegg om frønæring. Er jo mye artigere å skrive hvis det er noen som leser 😉 Tror dette blir bra jeg. Vi smattes!